Въпроси, на които да отговорите преди да инвестирате в климатик

Ако се чудите какъв точно климатик да си купите, то може би е по-добре да не прибързвате с решението си, особено ако мислите да го ползвате като основен източник на отопление и охлаждане през годината.

За да направите правилния избор за вашия дом, отделянето на известно време за проучване е от съществено значение. Независимо дали имате общ интерес към климатиците или ви е препоръчана конкретна марка, има ключови въпроси, върху които е добре да помислите, преди да направите покупката.

Всеки бранд и всеки модел си има препоръчителни условия, в които функционира оптимално. Климатиците Mitsubishi Heavy предлагани на https://klimatici.bg/mitsubishi-heavy например се славят с висока производителност и иновативни системи, с които малко други марки климатици могат да се похвалят. Те притежават спецификации, позволяващи им да осигурят комфорт дори и на място, където условията не са напълно оптимални. Все пак основната цел на климатичната техника е да осигури уютна температура.

Каква функция ще изпълнява вашия климатик?

Това е първото нещо, което трябва да помислите, когато искате да си купите нов климатик. Така ще знаете в какви рамки да поставите търсенето си.

Експертите са категорични, че охлаждането никога не е проблем. Всеки климатик би се справил добре с тази задача. По друг начин стоят нещата с отоплението. Трябва да проучите възможностите по-добре, защото само така ще си гарантирате оптимална температура през студения сезон.

Насочвайки се към модел от висок клас, какъвто е климатик Mitsubishi Heavy, вие ще сте спокойни, че вашият климатик ще поддържа помещенията вкъщи топли и уютни по ефективен начин.

Каква мощност на климатика ви е необходима?

Това е вторият много важен въпрос, на който следва да си отговорите. За съжаление, отговорът не е толкова лесен, защото следва да се анализират множество фактори.

На първо място трябва да се съобразите с големината на помещението, в което ще работи климатикът. Ако стаята е по-малка и не възнамерявате да отоплявате други помещения, по-добре е да не се хвърляте към прекалено мощен климатик.

Друг фактор е изложението на помещението. Ако то е със северно изложение, климатикът ще трябва да компенсира в работата си, защото там ще е по-студено.

Изолацията на стаята също е от огромно значение. Ако дограмата е стара и стаята е зле изолирана, климатикът ще трябва да компенсира топлинните загуби.

Винаги е добре климатикът да бъде избран с аванс в мощността, така че да успее да работи леко и безпроблемно. Целта е компресорът да не се затормозява през най-студеното време.

Какви допълнителни функции желаете?

Климатиците в днешно време имат доста допълнителни функции, които улесняват работата с тях и увеличават полезността им. Ето няколко допълнителни функции, за които може да следите:

Управление през Wi-Fi

Ако искате да управлявате климатика си от разстояние, то тази функция ще ви позволи именно това. Нуждаете се единствено от таблет или телефон за да имате достъп до управлението на климатика по всяко време.

млада жена на която ѝ е горещо

Пречистване на въздуха

Всеки климатик има филтри, които помагат качеството на въздуха в дома ви да остане на добро ниво. Но ако наистина искате да подобрите този аспект, може да се насочите към климатик с пречистваща система. Нейната функция е да не позволява на полени, бактерии и вируси да достигат до въздушната среда на помещението. А в допълнение може да се отбележи, че системите за пречистване не са консуматив, което позволява на климатика да ползва такава постоянно, стига да е оборудван с нея.

Сензор за присъствие

Ако искате климатикът ви да пести повече енергия, тогава сензор за движение е това, от което той се нуждае. Функцията му е да засича кога в стаята има някой и по този начин да позволи на климатичната система да премине в икономичен режим, когато е нужно. Когато сензорът отново засече движение, климатикът отново минава в напълно работен режим. По този начин климатикът ще работи по поддържане на температурата без да действа на пълна мощност, когато това не е необходимо.

Какъв бюджет ще отделите?

Трябва да обмислите и бюджета, който имате за климатик. Имайте предвид, че закупуването на климатик е инвестиция, която ще се изплати във времето. С колкото по-добър климатик се снабдите сега, толкова по-добре ще се отрази това на сметката ви за ток по време на сезона с най-активното му ползване.

Когато се наложи да си купите климатик, помислете добре за всеки от гореспоменатите фактори. Така ще направите най-доброто решение за това как да отоплявате и охлаждате дома си.

Google+ Comments