Какви са основните разлики между кредит до заплата и кредит на вноски?

Кредитът до заплата е вид бърз заем, отпускан от небанкови финансови дружества в цялата страна. Ако имате нужда от малка сума пари за кратки срокове, той може да ви осигури нужното спокойствие. Много често клиентите се чудят каква е разликата между този тип кредит и кредитите на вноски, тъй като те доста си приличат. В следващата статия ще внесем повече яснота по въпроса.

Какви са разликите между кредит до заплата и кредит на вноски?

Първата и най-важна разлика е в срока на погасяване. Един бърз кредит до заплата Vivus трябва да бъде изплатен до 30 дни – това обикновено се случва при получаване на следващото месечно възнаграждение. Има само една вноска, датата на която определяте вие. Освен това той се характеризира с достъпност, надеждност и изгодни условия. Процесът е максимално улеснен и позволява да получите средствата в кратки срокове, за да можете да разрешите внезапно настъпилия финансов проблем навреме и без усложнения.

За сравнение, кредитът на вноски, както и самото име подсказва, се връща за определен период на равни месечни вноски. Срокът на погасяване може да бъде между няколко месеца и 1-2 години в зависимост от размера на сумата и предпочитания от вас период.

Като говорим за размер на сумата, тя е вторият параметър, по който се различават тези кредити. При бързия кредит до заплата сумата, която можете да вземете, е по-малка: от порядъка на 50-600 лева. От друга страна, заемът на вноски позволява да усвоите повече пари, като таванът варира при всяка компания.

Трябва да се отбележи, че независимо какъв бърз кредит теглите, е възможно първият път да бъдете ограничени до определена сума. След успешно изплащане на този заем, ще покажете, че сте надежден платец и ще отключите по-високи суми за теглене.

Какви са плюсовете на бързия кредит до заплата?

Не сте обвързани дългосрочно

Бързите кредити до заплата са ограничени до малки суми, което позволява да се върнат до месец. И така, вместо да заемате големи суми и да се ангажирате с погасяването на тези задължения продължително във времето, имате възможност да обслужите кредита си още при следващата заплата. По този начин ще избегнете дългосрочната задлъжнялост и всички произтичащи от нея ангажименти.

успешна дама с пари от кредит

Понякога не се изисква добра кредитна история

Разбира се, кредитната история не е без значение, но не е невъзможно да намерите кредитор, който да ви отпусне заем до заплата дори ако имате лошо ЦКР.

Процесът е бърз

Една от причините все повече хора да посягат към кредити до заплата е скоростният процес на кандидатстване и одобрение. Повечето фирми предлагат опция за бързо разглеждане, което на практика означава, че можете да получите желаните средства до минути след попълване на формуляра.

Може да се кандидатства онлайн

Вече не е необходимо да посещавате физически офис на една фирма, за да получите бърз кредит. Необходимо е да отидете на интернет страницата на кредитора и да попълните бланката за кандидатстване, в която трябва да предоставите някои основни лични данни. Това можете да направите от вашия телефон или компютър. Необходима ви е добра интернет връзка и няколко минутки свободно време. Може да кандидатствате в обедната почивка и да се сдобиете с парите дори0020още преди края на тази почивка.

Какъв кредит да предпочета?

Истината е, че и двата вида бързи кредити могат да бъдат добро финансово решение, когато сте изпаднали в затруднение. Кой точно ще изберете зависи от конкретната ситуация и размера на сумата, от която се нуждаете.

Пример: налага ви се спешна дентална интервенция, но до получаване на заплата остава цяла седмица, а това е проблем, който не може да бъде отлаган.

Друг пример: виждате много изгодна оферта за курс, която ще изтече в рамките на 72 часа. Вие отдавна искате да се запишете на този курс, но точно в момента не разполагате с необходимите средства. 

И в двата примера би било удачно да кандидатствате за кредит до заплата.

Да кажем обаче, че обмисляте малък ремонт вкъщи, но нямате заделени пари за случая. В зависимост от сумата, която ви трябва, може да се наложи да вземете кредит на вноски, за да финансирате това начинание. Същото важи, ако искате да направите някои подобрения по вашия автомобил.

Google+ Comments