Млади и успешни

Като всеки млад човек, ми е иска да работя за себе си и да бъда успешен. В България това си е предизвикателство. Както знаем, ние младите не сме особено подпомагани от държавата си и трябва сами да търсим начини за финансиране на своя бизнес.

Моята мечта е съвсем простичка, иска ми се да си направя своя сладкарница, която да доставя на хората наслада и щастие. Нямам готов капитал така, че трябва да прибегна към финансиране от банка, или роднини. Рискът, обаче става още по-голям. За да е успешен един бизнес на първо място трябва да предложим нещо различно на пазара, нещо, което да е по- удобно и по-добро от останалите. За да проверим, обаче дали ще има някакъв успех нашият бизнес, още преди да сме го стартирали, може на пазара да се пуснат тестери, на които да се сложи някаква цена и чрез социалните мрежи да се провери, дали изобщо ще има търсене на продукта. Живеем в толкова модерно общество, че в момента лесно можем да разберем, дали дадено нещо се харесва, или не.  Като за начало на нов бизнес, икономистите съветват да използваме свои средства и да не влагаме много финанси, все пак не се знае до колко ще потръгне. За съжаление и банката не финансира новите бизнес начинания, доста е рисковано, ако имаме роднини, които биха ни се доверили, това би било най-добрия вариант. За да няма излишни главоболия, е много важно на какъв счетоводител ще се доверим. Има много случаи, в които прибягваме до най-евтината услуга, а после плащаме пре скъпо за нея. Затова, аз не бих пестял средства за важните неща. Друго нещо, на което бих искал да наблегна първоначално в стартирането на бизнеса си, това ще бъде да вложа повече средства в продуктите си и по-малко в луксозно обзавеждане. Малко се притеснявам относно ценообразуването, защото то е от изключителна важност, не трябва да е в най-високия ценови диапазон, но не трябва и да е в най-ниския. Това е доста специфичен момент, който може да бъде от ключово значение за успешнния ми бизнес. Разбира се , няма как да очаквам да имам успех и огромни приходи още първата година, трябва човек да има търпение, а и добре да изчисли, в кой момент е на нула, а не Бна загуба и до кога би могъл да издържи така.

Както е казал Стив Джобс- важна е не целта, а пътя, който си извървял до нея. И е точно така, защото когато работиш за някого, имаш длъжностна характеристика и се придържаш в някакви рамки, докато работейки за себе си трябва да вършиш всичко сам. Пътят не е лесен, но си струва.

Google+ Comments