Нуждае ли се търговецът на дребно от уеб сайт и дигитален маркетинг?

Възможностите, които интернет предлага безспорно са необятни. Малкият и средният бизнес често обаче избират да не инвестират в уеб сайт и в дигитален маркетинг, защото мислят, че не могат да се конкурират с големите компании. Истината е, че в интернет има място за всяка една фирма и никак не е рядкост точно търговците на дребно да задминат по онлайн поръчки големите компании. Много хора умишлено търсят производители, които са по-малки, защото разчитат на по-високо качество и повече внимание към клиентите.

С какво допринася един уеб сайт?

Предвид това, че уеб сайтовете могат да бъдат много различни и да изпълняват различни функции и тяхната полезност може да се определи по много различни начини. Един електронен магазин е отворен през цялото време без да се налагат разходи за персонал и наем. Освен това, аудиторията, която може да го посети не е ограничена локално. Тоест, физическият магазин се посещава от хора, които се намират в областта, докато онлайн магазинът може да се посещава от аудитория, която е локализирана на другия край на страната или дори от чужбина. Както са споменали в IT.dir.bg намаляването на разходите е една от главните причини, поради която търговците на дребно се престрашават да си изработят онлайн магазин. В този списък с причини се нареждат и подобрената комуникация с клиенти, по-лесното събиране на обратна връзка, по-добрия контрол на това, какво виждат клиентите, по-лесното изграждане на репутация.

С какво допринася дигиталния маркетинг?

Всички тези неща, могат да се постигнат както със създаването на добър, професионален уеб сайт, така и с дигитален маркетинг, който да добави последните щрихи по онлайн имиджа на търговеца на дребно, неговия бранд и идентичност. В news.bg ще откриете как точно дигиталният маркетинг помага на малкия и среден бизнес. Цялостната последователна маркетингова стратегия включва редица неща, сред които са социалните мрежи, SEO оптимизация, рекламирането, похватите за успешни конверсии, добрата обратна връзка и др. Нито един от тези инструменти, които изброихме досега няма да работи оптимално самостоятелно. За да имате добър бизнес онлайн ще са ви необходими последователни усилия и ясна идея за популяризиране.

Google+ Comments