Богатството на един Рокфелер

Всеки от нас знае или поне е чувал поне веднъж за историята на Рокфелер и неговото богатство. Как е купил една ябълка, подобрил е търговският ? вид, продал я е на цена, с която можел да вземе две така нататък, докато не получил огромно наследство.

Не всеки може да бъде Рокфелер и да получи огромно наследство, но ако разглеждаме първата част на известната “притча” търговският вид на даден продукт е основание да се поиска по-висока цена за него. разбира се най-добрият вариант ще е ако съчетаем търговския вид с качеството на предлаганата стока. Така не само ще имаме основание да искаме по-висока цена, но и клиентите ще са доволни и ще се връщат отново при нас.

Много рядко обаче може да се постигне този баланс на цена и качество. И често много голяма част от потребителите на какъвто и да било вид услуги, особено в криейтив индустрията, не мигат да преценят, дали тази цена е завишена или отговоря напълно на възложеното задание. Дори има тенденция да се търси по-ниска цена, като се дава поле на действие на посредствени изпълнители, а това намалява и вярата в нивото на професионалистите и в цялата индустрия, като цяло.

Модела на Рокфелер, може би работи на едно базисно ниво, което не изисква детайлност, а просто основни свойства и добра опаковка.

Вие на какво мнение сте?

Google+ Comments