Да развием иновативни мускули

Да бъдем креативни в работата си е не само наше задължение, но и зависи от компанията и ръководството. Общо взето и от мотивацията ни. Но понякога дори и всичко да е наред, креативността изчезва за момент и трябва да се потрудим, за да я възродим. Аз ще ви споделя няколко техники и тактики, които могат да ви помогнат в този процес. Смятам, че чрез тях ще заработят всичките ви иновативни мускули. Хайде!

Първият съвет малко ще ви изненада, защото е нестандартен. Но знаете – за неочаквано успешни резултати трябват нови похвати. Ако не сте в ръководна позиция, то може да предложите на мениджъра си да си организирате права среща. Какво означава това – да не стоите зад маси и на столове, а всеки да е изправен и да представи тезата си. По този начин не само ще се усети равноправието, но и изправената позиция позволява по-добра циркулация на кръвта, а оттам и по-готина мисъл.

Ако търсите източник на вдъхновение, то се замислете какво ви е помогнало предния път в подобна ситуация. Съветът ми тук е да отделите специално място до бюрото си или в самия офис и да го превърнете в стена на иновативността и креативността. Може да разпечатете мотивиращи фрази, хубави снимки от Pinterest, стратегии и идеи, дори да закачите магнити, ключодържатели и всякакви малки предмети. Не бива да забравяте, че вдъхновението дебне отвсякъде и вие просто трябва да го видите.

Следващият съвет смятам, че отново ще ви шокира. Той е не да отворите съзнанието си, а да го затворите чрез различни ограничения. Например наложете си да не мислите за определени пазари, да не използвате познати похвати и изрази. Целта на това упражнение е да започнете да мислете креативно, предизвикани от аномалиите в добре познатата среда. Надявам се, че ви е известно, че под напрежение или просто в по-голяма динамика, човек надскача себе си.

Дано съм успял успях да грабна вниманието ви с тези идеи. Ако се нуждаете от още – вижте следващата статия в блога!

Google+ Comments