Да развием още иновативни мускули

Продължавам да се опитвам да впръсквам вдъхновение и креативност, които да накарат иновативните мускули на работа да са в най-добрата си форма. Ето и още няколко предложения, които да тествате и да се превърнете в по-добрата версия на себе си.

Новата идея за по-успешно извършване на задълженията е чрез нестандартно започване на работния ден. Как така? Обикновено, пускайки компютъра, първо проверявам пощата си, разпределяме задачите и започваме. Аз казвам НЕ на това! Всичко трябва да започва с радост и ведрина, с нещо вдъхновяващо. Затова вижте някое готино меме, пуснете си любимата песен, чуйте за 10-ина минути подкаст или пък радио. Този подход помага да настроите съзнанието си, че предстои нещо ново и забавно, а не работна рутина.

Следваща нетипична идея е да влезете в образ. Ако имате личности, от които се вдъхновявате, в която и да е сфера, просто ги използвайте в полза на вас. Това се случва като се запитате например как да реша проблема с доставките, ако мога да попитам за това Коко Шанел. Не е задължително известната личност да е от вашето естество на работа, важното е да ви служи за пример. Така, когато се поставите на мястото на някого другиго отстрани и излезете от проблема, лесно ще намерите и иновативно решение.

И като за финал завършвам със съвета често да практикувате излизането от офиса. Знам, че това не е позволено в доста компании, но използвайте всеки възможен момент да подишате свеж въздух и да видите небето. Често аз излизам навън, дори само си подавам главата през прозореца, и гледам нагоре за поне 30 секунди или минута. Да, пари ми на очите, особено като съм работил часове на компютъра. Но се търпи. Това ми действа като презареждане и избистряне на мисълта.

Надявам се ви е било интересно и полезно. Пожелавам ви още много нови иновативни мускули и успехи в работата!

Google+ Comments