Добрите идеи са ценни идеи

Words - IdeasЗнаем, че добрите идеи идват рядко, забравят се лесно и се осъществяват трудно.

Всеки бизнес обаче се нуждае от такива, за да инвестира в тях с надежда за възвращаемост на тези инвестиции. Едва ли има бизнес, който да се развива, седейки на едно място и наблюдавайки безучастно какво се случва около него.

Има различни начини, чрез които да стимулирате обмяната на добри идеи във вашата сфера. Може такива да хрумват на вас самите. Можете да ги предизвиквате от вашите служители по време на организирани оперативки, семинари, конференции, събирания, тиймбилдинги, срещи и т.н. Можете да възлагате задачи, върху които да мисли всеки от колегите ви и накрая да се комбинират решенията на няколко от тях. Можете да използвате различни начини за стимулиране на креативността при подчинените ви, можете да наемете дори външен консултант, който да ви помага в тази сфера.

Добрите идеи са ценни за вас и вашия бизнес. Още по-ценното обаче е да ги помните, да си ги записвате и да си ги повтаряте от време на време. Няма полза от ценна идея, ако е забравена идея. Ако трябва пишете си ги на малки листчета и си ги закачайте на видно място. Това, че една идея е добра, не означава, че е реализуема веднага. Просто й е нужно известно време, за да отлежи и да разцъфне.

Google+ Comments