Хазартът и дамите

През настоящия месец реших малко да изместя фокуса на блога и да предизвикам сам себе си с избора на тематика. Ако до момента тук сте чели за сигурни начини за финансиране, за развитие на пазара и актуални тенденции, то днешният текст ще е в абсолютна крайност. И какво имам предвид – в центъра на събитията ми ще бъдат двете най-несигурни неща в света. Сещате ли се – жените и хазартът.

Първо ще обясня защо от тематики, които са по-скоро насочени към мъже, реших да напиша нещо и за дамите. От моите наблюдения става ясно, че нежният пол е по-емоционален и затова често действа чрез чувства, а не толкова чрез мисли. В това няма нищо лошо, особено щом говорим за хазарт.

Всички игри, свързани със залози и в които има доза късмет, не са направени за хора със слаби сърца. Или както аз ги наричам – абсолютни перфекционисти и праволинейни. Понякога тези качества спомагат в игра на покер, но като цяло идеята е хазартът да ти носи удоволствие, а не да създава стрес и загуби. Затова от гледна точка на емоцията, е по-подходящ за дамите.

Доказателство за това са Шанън Елизабет, която след ролята в „Американски пай“, става професионален покер играч. Актрисата Дженифър Тили също вече усилено залага и е полупрофесионален играч. Модната икона, певица и милиардерска наследница Парис Хилтън обича залозите и дори понякога печели суми от 30 хил. долара.

Въпреки че изброените личности са повече фенове на игралните маси, то проучванията по темата показват други резултати. Според тях дамите обичат хазартни игри, в които голяма роля има случайността. Такива например са слот игрите. Мъжете пък предпочитат да показват умения и затова те често правят залози или участват в покер състезания.

Относно удовлетвореността и удоволствието – мисля, че и дамите, и мъжете изпитват радост, когато намерят това, което ги забавлява. Хазартът определено носи адреналин, но трябва много да се внимава с него. Затова ако се пробвате в тази ниша, помнете, че има много по-голям шанс да изгубите, отколкото ще спечелите.

Google+ Comments