Христин Петков: Българският преход ще продължава дълги години

Къде сме ние?

Под крилото на ЕС, в защита интересите на САЩ или под контрола на Руския Биг Брадър? Истината е някъде там…

И точно като в хитовата поредица „Досиетата Х“, човечеството знае за съществуването на извънземна форма на живот, но малцина са виждали на живо извънземно. Е, така и с отговора на горе повдигнатите въпроси: знаем на теория, че сме в Европа, членуваме в НАТО и имаме отношения от близкото и не чак дотам минало връзки с Русия, но в крайна степен къде сме?

prehodСпоред мен, и то погледнато оптимистично и с вяра към бъдещето, по средата на средата на Прехода. В този ред на мисли, преди време Христин Петков, бивш кмет на Сливен, бе споделил в национален ефир, че Българският преход ще продължи още много години и преди всичко начинът ни на мислене трябва да се промени, ако искаме да постигнем резултати.

А това определено не става с корупционни практики, некупуване на билетче за градския, минаване метър и хвърляне на отпадъци, където ни попадне.

Каквото повикало, такова се обадило; всичко се връща; всеки сам си сърба попарата… или в природата нищо не се губи! Ако днес си излъгал, то заслужаваш утре и теб да излъжат; ако днес си се направил на „тарикат“, то залужаваш утре „тарикати“ да обсъждат и гласуват закони.

Така че нека започнем с добрите дела още от днес!

Google+ Comments