Интересна гледна точка за късмета на един предприемач

Споделеното днес видео изказва една много интересна теория за успех на предприемача. При нея късметът не е външен фактор, както досега сме свикнали да си мислим – той се създава, ние го инициираме.

Лекторът обяснява как 80 процента от хората просто реагират на нещата, които се случват около тях, те не създават нищо и не поемат инициатива; те просто чакат. Ако си си поставил за цел да постигнеш нещо, е ясно на всички ни, че с чакане няма да стане. Трябва сам да задвижиш късмета си и да предприемеш някакви действия в тази насока.

15 процента от хората вземат нещата в свои ръце и проявяват инициатива да променят сегашното си положение. 5 процента пък са готови сами да си създадат възможности, които тръгват от идеята да направят нещо, да инициират случването му и да получат ответната реакция на хората, към които е насочено. За да бъде късмета на ваша страна постоянно трябва да създавате възможности.

Когато следващия път се зачудите защо някой е толкова успешен предприемач, не го отдавайте на някакъв външен късмет, а на създадения такъв.

Google+ Comments