Инвестиции за бъдещето

Едни от най-добрите инвестиции за бъдещето са наследствените вещи. Може през годините на криза да се стигне до инфлация, но макар нея някои неща не губят стойността си. Не са малко хората, осъзнали, че трупайки скъпи колекции и пазейки наследствени бижута всъщност мислят за бъдещето си.

high-relief-silver-proof-co-495x500Още от миналото е популярна традицията на значими тържествени моменти като годеж, сватба, юбилей да се подаряват пендари. И днес златото и среброто се считат като една от най-добрите инвестиции за бъдещето. Затова ще намерите в много банки и търговски центрове за благородни метали цели колекции с монети и други плочи, изобразени и изографисани за всеки повод.

Друг тип инвестиция е колекционирането на картини и стари книги. А такива културните ценности, останали по наследство, се предават от поколение на поколение. Те притежават не само сантиментална, но и висока материална стойност, която в един момент може да се превърне в стабилно състояние.  Едни от най-скъпите колекции в света са оценени за милиони долари – ретро автомоболи, книги, картини и салфетки.  Помислете Вие в какво бихте инвестирали?

Google+ Comments