Измамници и съвети

В този живот колкото и да искаш да живееш праведно, то все има ситуации, които те изправят пред изпитания и трябва да се справиш с хитрост. Някой път те прерастват и от нещо безобидно, се превръщат в измама. Хубавото обаче е, че и най-лошата ситуация носи своя позитив. Затова в два поредни материала в блога ще ви разкрия съветите и поуките от най-големите измамници в света. Готови ли сте?

Ще започна с Джоузеф Уейл, който е действал през 20-и век. Наричан е „Жълтото хлапе“, защото обичал жълти аксесоари. Но е известен и като Робин Худ на измамниците. Причината е, че той не е лъжел и не е злоупотребявал с бедни хора. Даже казва, че ако човек е честен, няма как да бъде измамен. Така че помнете тези думи и се замислете, ако ви се случи нещо подобно.

И тъй като започнах малко отзад напред, ето и действията на мошеника Уейл. Той наема сграда, пълни я с работници и убеждава италиански бизнесмени да купят имоти в центъра на града на половин цена. Това, разбира се, е възможно само чрез неговата банка. След сделката банката мистериозно изчезва заедно с парите и без продажба. Но най-интригуващото е, че Джоузеф успява да измами дори Мусолини с 2 мил. долара за продажба на петролни находки в САЩ. А това е свързано и с измама на специалните служби. Явно е бил доста обигран.

Следващ в класацията е Франк Уилям Абигнейл, за когото, сигурен съм, знаете от филма „Хвани ме, ако можеш“. Накратко казвам, че този гений е започнал с измамите на 16-годишна възраст и е взимал чекове от американска летателна компания, представял се е за пилот, лекар и адвокат. Въпреки че бива заловен, той е толкова прецизен, че е поканен да работи в разкриването на банкови измами в САЩ. А днес е и успешен бизнесмен, който създава защити за банковите институции.

От него трябва да запомните, че честни са само тези, които нямат възможност и не крадат. Другото е, че най-голямото престъпление на този век е кражбата на лични данни – чрез тях може да се представиш за всекиго, да купиш кола, апартамент и скъпоценности. Но струва ли си да живееш живота на другиго?

Google+ Comments