Използвайте стратегически новите средства

new-moneyДа кажем, че малкият ви бизнес току-що е получил финансиране. Вече не ви липсват средства, а мислили ли сте как ще ги разпределите? Разполагате с много опции, някои от тях ще пренесат бизнеса ви на по-високо ниво, а други са просто загуба на пари.

Сега е времето да направите крачка назад и да разгледате офертите си комплексно. Това, което кара потребителите да изберат вас, са продуктите и услугите, които предлагате. Инвестирайте в онези продукти/услуги, които потребителите ви харесват, т.е. това, което ви носи приходи.

Инвестирайте и в новите технологии, които ще помогнат на бизнеса ви да е в крак с времето. Това може да бъде някоя добра CRM система или софтуер за защита на данните ви от хакерски атаки. Тези неща със сигурност ще са ви от полза. Офис оборудването също може да се смени с по-ново, по-модерно и по-бързо.

Платете си дълговете или поне част от тях, за да повишите кредитния си рейтинг. Така ще може да се класирате за още по-голямо финансиране с по-добри лихвени проценти следващия път, когато сте в нужда.

Да сте собственик на бизнес не значи да знаете всичко. Когато не сте сигурни в какво да инвестирате, допитайте се до доверени хора, които могат да ви помогнат. Има много финансови консултанти, които си разбират от работата и могат да ви дадат съвет къде да вложите средствата си най-добре.

Google+ Comments