Как да финансираме идеята си?

Имате блестяща, според вас, идея за бизнес и много искате да я реализирате. Проблемът е, че нямате достатъчно начален капитал.

Вариантите са няколко:

1. Опитвате се да вземете кредит от банката. Банките предлагат различни варианти, но ако никой бизнес продуктите не ви удовлетворява… или вие не удовлетворявате техните изисквания, винаги можете да рискувате и да ипотекирате недвижимо имущество. Да, това крие изключително високи рискове, но ако искате да сте независими – това е вашето решение.

 

 

 

 

 

 

2. Инвеститори. Това означава, че трябва да разработите прототип на продукта или услугата, да успеете да стигнете до съответните бизнесмени и хора, които имат достатъчно много пари и да я изложите пред тях, с надеждата, че те ще харесат идеята ви и ще вложат средства в това. Разбира се тук рискувате да не получите никакви пари, а в същото време бизнесмените да се възползват от вашата идея и да я откраднат.

Друга неприятна особеност при набирането на инвеститори е, че никога не можете да намерите само един, който да поеме целия финансов капитал. Винаги ви отпускат малка сума пари, крайно недостатъчна, които за тях са пресметнатият риск, който могат да загубят. Това на практика означава, че ще имате няколко инвеститора, които ще предявяват своите претенции в момента, в който вашата идея набере скорост.

Но както са казали мъдрите хора, “Човек може да играе независимо, ако може да си го позволи”.

Google+ Comments