Как да финансираме идеите си?

Може да имате блестяща идея и въпреки това да нямате достатъчно средства, за да я осъществите. Това е проблем на много млади и ентусиазирани предприемачи, които се събират и създават някакъв нов вид апликация или услуга, която мислят, че ще бъде полезна на хората.

И ето, че търсенето определено определя предлагането в този конкретен случай. Поради големия процент на хора, които търсят финансиране на независимите си проекти, се създаде и платформа (и то не една), в която всеки може сам да представи идеята си и да предостави банкова сметка, за да могат хора да ги финансират с определена сума пари, които да бъдат използвани за първоначалното реализиране на проектите.

Обикновено в тези проекти, след като успее да се създаде проект, дарителите получават символичен подарък за техния жест. Съществуват и други варианти, ако например това, за което се събират пари е някакъв продукт, то съществува опция за предварително купуване на тази стока и след като се произведат, се разпращат на всички, които са пожелали да притежават този продукт.

В последно време станаха особено популярни така наречените Start Up-и, а в същото време се появиха и хора, чиято работа е именно да търсят подходящите подобни компании, да им предлагат експертния си опит, а след като повишат акциите им до нещо, което ще бъде оценено подобаващо, да продават компанията на някой от големите магнати в индустрията. И това обикновено са компании в IT сектора.

Мислите ли, че това е подходящ начин за финансиране и развитие на стартиращ бизнес?

Google+ Comments