Как да финансираме Коледа?

Когато говорим за финансиране на коледните празници има голямо значение дали става въпрос за това да побутнем личните си семейни празници или тези на фирмата ни.

Когато става въпрос за личното ни празнуване е добре да направим сметка с какви пари ще разполагаме и за колко души ще трябва да пазаруваме. Така сметката бързо може да бъде направена и да бъде определен бюджет за всеки един подарък. Както и за самото празненство.

Съвсем по различен начин седи въпроса с коледните празници, когато сте собственик на фирма и имате служители, които най-вероятно ще разчитат на 13-а заплата или най-малкото на стабилен бонус, който да им помогне да изкарат хубави празници.

Тогава наистина трябва да се направи много сериозно планиране и то не месецът преди коледните празници. Планирането на подобен тип поощрение на работниците трябва да се прави още когато се планира годишния бюджет на фирмата. Разбира се нищо не пречи при постигнати добри резултати да се увеличи сумата, която ще постъпи в сметките на работниците, но е силно препоръчително такива разходи да се планират съвсем навреме. Защото такива неща са важни за служителите на дадена фирма, защото това означава уважение към труда и правото да прекарат едни спокойни и хубави семейни празници.

Ако фирмата не отделя средства да поощри служителите си за големите празници, следва да загуби уважението на работниците си.

Помислете сериозно върху това, когато наемате хора!

Google+ Comments