Международното събиране на вземания и ЕОС Матрикс

Какви са рисковете пред бизнеса, когато се стигне до международни партньорства? Кои са ЕОС Матрикс и как те помагат на българския бизнес? Как се осъществява международното събиране на вземания? Отговорите на тези въпроси ще намерите в статията.

Целта на всеки бизнес е да се разрасне, да привлече възможно най-много клиенти и разбира се – да стъпи на международния пазар, което би допринесло за повишаване на печалбата. Но да навлезеш на нечий чужд пазар крие редица рискове и изисква внимателно проучване и намирането на правилните партньори, благодарение на които стоката или услугата ще бъде дистрибутирана по правилния начин.

Основното препятствие пред българските бизнесмени, за да стъпят на чуждестранния пазар, е именно трудното намиране на правилните партньори. А когато се натрупат и забавени плащания, това се отразява особено негативно на бизнеса.  Ето защо е необходимо да имате не само такива партньори, които ще ви отворят вратите на чуждестранния пазар, но и такива, които ще ви помогнат в подобни неприятни ситуации. А ЕОС Матрикс е най-добрият избор в такива моменти.

ЕОС Матрикс е най-голямата колекторска агенция в страната. Тя оперира на българския пазар от повече от 16 години и е част от международната финансова група EOS Group, с основен фокус на работа събиране и управление на вземания.

С помощта на ЕОС Матрикс при възникване на просрочено плащане извън територията на страната, компаниите могат много по-лесно да съберат вземанията си, тъй като EOS Group разполага с международни партньори в над 180 страни, познаващи местните законодателства, традиции и обичаи.

Защото едно от най-важните неща при събирането на просрочени вземания (където и да е по света) е да се запазят добрите отношения между просрочилите клиенти и кредитора. А това трудно би се случило, ако не се познават местните обичаи и манталитет.

А рисковете пред една компания, чийто процент на просрочени вземания нараства, са намаляване на печалбата, проблеми с паричния поток и по-големи разходи за лихви. За да се справят с тези негативни последици фирмите се отказват от инвестиции, съкращават персонал и замразяват откриването на нови работни места, също така увеличават цените. А това влияе негативно на цялостния икономически цикъл.

Използвайки услугите на ЕОС Матрикс, компаниите могат да са спокойни, че клиентите им са в ръцете на доказани професионалисти. Фирмите могат да се съсредоточат в основната си дейност и в същото време да си върнат един сериозен процент от общите приходи в паричния поток.

Google+ Comments