Най компаниите в света

Несъмнено последната година бе трудна за много бизнеси. Но за някои пък се оказа още по-успешна. Кои са те? За всички тях правя този материал. Ще се опитам в рамките на една страница да обобщя кои фирми са най-богати, най-бързо развиващи се и задържали се на пазара. Дано да бъдат позитивния пример.

Данните, които ще ви споделя, са от една британска консултантска кантора. Затова ако попаднете на друга информация, може да има някои отклонения. Но аз ще се насоча само към първите три най-големи компании във всяка категория. Те са относително еднакви във всякакви класации, а пък са и утвърдени вече няколко години.

Като най-голяма компания в света се счита Apple, като нейното състояние се оценява на 355 милиарда долара. След нея плътно се придържа гигантът Amazon със своите 350 милиарда долара. Третата позиция пък се заема от Google с 263 милиарда долара. Интересното е, че всичките те отчитат ръст от около 35% от приходите си за предходната година.

Като най-бързо развиваща се компания пък се смята TikTok, която непрестанно се разраства със своите потребители. Но пък сферата на скоростното развитие и печалби не е на социалните мрежи и платформи, а може ли да познаете? Това е фармацевтичният бизнес и по-специално две компании – Astra Zeneca и Johnson&Jhonson. Все пак производството на ваксини сега е приоритет на всички държави.

Накрая завършвам списъка си с най компаниите с тези, които са най-силни. А какво означава това? Това са фирмите, които разполагат с маркетинг отдели, качество на капитал и бранд представяне. Погледнато от тази гледна точка, тук на първо място се нарежда WeChat – платформата за комуникации в Китай, Coca-Cola е на второ, а YouTube е на трето.

Google+ Comments