Новата джаджа в бизнеса

Колкото по-технологичен става светът, толкова повече бизнесите трябва да правят нововъведения, за да са в крак с времето. Устройствата вече спестяват време, осигуряват бързина и възможност за реакция на момента, което понякога си е спасяване на ситуацията. А според вас по последни проучвания, коя е новата джаджа на бизнеса?

На първо място това са смарт телефоните. Вече технологичните компании се състезават коя ще предложи повече RAM, по-добри процесори и софтуери, камери и екстри. Причината – за да може телефоните да изместят преносимите компютри. Аз напълно подкрепям идеята само с едно устройство да можем да контролираме онлайн бизнеса и личните ангажименти.

През последните месеци обаче на пазара се появи нов уред на Samsung, който според мен ще даде нов старт на бизнес живота. Това е Galaxy Z Fold 4. Известен е с това, че е сгъваем и може едновременно да се ползва като таблет, телефон и мултифункционален с два дисплея. Несъмнено възможностите за големия дисплей, интеграцията с продукти на Google и други компании, както и външен дисплей за проверка на известия и приложения за онлайн подпис, са си супер предимства. Може би и точно те увеличават продажбите му в бизнес сегмента с над 100%.

Има обаче и една голяма пречка за пренасянето на такъв вид мобилно устройство и в масовата употреба сред потребителите. Може ли да се досетите за нея – цената, разбира се. Винаги подобни технологични новости изискват сериозна първоначална инвестиция в себе си. Но аз виждам бъдеще в тях и мисля, че съвсем скоро и други компании ще предлагат сгъваеми телефони на доста по-изгодни цени.

Google+ Comments