Няколко ограничения

Здравейте, прекрасни хора! Не ми се иска да ви развалям нежния и приятен, лежерен и слънчев август, но искам да ви споделя за няколко ограничения. Те са в резултат от големите енергийни и икономически кризи, които се задават.

Вместо сега да се наслаждавате на безгрижието, аз ви занимавам с подобни скучни теми. Сигурно това си мислят много от вас. Но пиша този текст, защото трябва да се вземат няколко навременни мерки, които могат да ви помогнат в близкото и не толкова бъдеще.

Първо започвам с информацията, че цените на пелетите и на дървени материал са се покачили на 100% спрямо предходната година. Това означава, че един кубик дърва е около 180 лв., а пелетите – някои казват, че ще стигнат до 800 лв. Така че ако имате възможност, снабдете се с отопление за зимния сезон още сега.

За никого не е тайна, че цената на електричеството, както и тази на горивата и природния газ, се утрои. Това обаче ще доведе до последици не само за нас гражданите, но и за бизнесите. В момента в Англия се подготвят за намаляване производството на автомобилите. Причината е в липсата на работна ръка и други рестрикции, въведени, знаете от кое.

В редица азиатски страни заводите работят с по-малки капацитети и това довежда до дефицит на метали и други суровини, както и на крайни продукти като телефони например. Но не бързайте да се паникьосвате, че няма да има внос. Ще има, просто цената вече ще е различна. Затова преценете финансите си и се подгответе за още една година на изпитанията.

Google+ Comments