Пясък за 34 млн. долара?

Какво бихте направили, ако разполагате с излишни 34 млн. долара? Главата ви сигурно прелива от възможности. Но аз ще ви попитам дали бихте ги инвестирали? А дали би било в пясък? Заинтригувах ли ви с тази нестандартна идея за изхарчване на парите или ви се струва абсолютно налудничава? Ето малко информация и вие преценете сами. 😉

Идеята за тоз текст дойде от новината, че в Дубай е продаден парцел с площ от 2276 кв. м в залива Палм Джумейра за цената от 34 млн. долара. А на него, както може да се досетите, няма нищо освен пустинен пясък. Колосалнта сума обаче го прави известен като най-скъпия продаден парцел в ОАЕ.

Сделката би предишния рекорд за продажба на парче земя или по-точно на пясък. Тя бе за 24 млн. долара. Стойността на сегашния имот рекордьор е 1 388 долара на кв. фут. Закупен е от международен купувач, чиято самоличност се пази в тайна. Причината – ще бъде използван за строеж на частно имение.

Сега сигурно се чудите какво прави имота толкова ценен, при условие, че в залива има само пясък и става само за строеж. Няма някаква впечатляващ гледка или пък петрол. Но умелия инвеститор влага най-вече заради неговата ексклузивност и недостига на предлагане в залива Джумейра.

Тази сделка обаче е показателна за редица експерти, според които Дубай е най-добрата дестинация за международни инвестиции в недвижими имоти. Тя се комбинира с атрактивния начин на живот и благоприятната бизнес среда. Може би и затова дестинацията е привлекателна и номер едно в света по продажби на луксозни жилища и имоти.

Е, аз не знам дали бих инвестирал своите пари точно в пясъците на Дубай, въпреки че за бъдеще има резон стойността да се увеличи. Просто мисля, че за тази сума мога да имам много по-красива гледка и спокойствие, което да ми дава хармония. А вие кое бихте предпочели?

Google+ Comments