Работа в ЕОС Матрикс и опит с международно качество

Още от малък знаех, че искам да се занимавам с право. Адвокатските сериали ми бяха любими, но напълно осъзнавах, че реалността е далеч по-различна от това, което ни се представя по телевизията. Знаех, че е трудна професия, че се изисква много учене и четене и въпреки това исках да се занимавам именно с това. Колкото повече растях, толкова по-сигурен ставах, че именно това ще бъде моята професия. След като завърших гимназия, кандидатствах и ме приеха. Студентските години естествено бяха едни от най-приятните до този момент, тъй като, освен купоните и забавленията, непрекъснато придобивах нови знания. След като завърших образованието си, изкарах задължителния си едногодишен стаж, а когато той приключи, започнах да се оглеждам за подходящи работни места. Имах интерес в областта на гражданското право и процес и търсех подходящо работно място, което да ми дава възможност да го упражнявам. Тогава попаднах на обява за работа на ЕОС Матрикс, в която търсеха да назначат младши юрисконсулт, който да извършва действия по правно събиране на вземания и да проучва кредитни досиета. В описаните задължения за позицията също влизаше изготвянето на правни становища и споразумения, провеждането на срещи с клиенти, администрирането на висящи изпълнителни производства, а също и сътрудничене при процесуално представителство на дружеството в производства пред съдилища и т.н.

Трябва да си призная, че не знаех коя е тази компания ЕОС Матрикс. Оказа се, че тя  работи от 2002-а година и е най-голямата финансова агенция в страната с над 350 служители,  специализирана в събиране и изкупуване на вземания. Тя е част от международна финансова група – EOS Group, която има дъщерни фирми в 26 държави в Европа и Северна Америка.

Когато научих тази информация за компанията се замислих, че това ще бъде прекрасна възможност за мен. Компанията е с лидерски позиции на пазара и предоставя благоприятно поле за натрупване на практически опит и дългосрочно развитие.

Подадох документите си и не след дълго ме поканиха на интервю. Вече близо 2 години работя в ЕОС Матрикс и съм изключително доволен от решението си да кандидатствам за тази работна позиция. Колегите са невероятни, а работата ми позволява да натрупам опит по специалността.

Google+ Comments