Рисковете от нулевата комисионна

Включвам се с този текст в блога, за да ви кажа да не се подвеждате при представяне на нулеви комисионни от брокери!!! Много мои познати се „опариха“ от тях и затова искам да споделя опит. Дано ви бъде полезен и да не допускате елементарни икономически грешки.

Първо да изходим от това какво означава брокерът да няма комисионна. Той няма да получи процент от вашата сделка като допълнителна печалба, която вие трябва да изплатите. Но често не се обръща внимание, че това правило важи до определени суми или при определени условия. Затова четете и малките букви.

Когато става въпрос за брокери, които се занимават с онлайн търговия на акции и валути, то те ви представят услугата, но не и допълнителните условия. Това означава, че щ ви се начисли такса за превода, за валутния курс, за борсата, за особеностите на националната политика.

Също бъдете внимателни при покупка на имот. Винаги в сметките си слагайте разходите за нотариус, прехвърляне, данък, адвокат и прочие. За тези моменти не се доверявайте на агенция. Причината – често, дори да пише, че няма комисионна, те начисляват пари затова, че са ви организирали всички документи. Повярвайте ми, това може да го направи адвокат, който ще ви вземе много по-малко.

Преди да предприемете каквато и да е стъпка по покупки, то не забравяйте да се интересувате за какво плащате, за какво ще се наложи да платите и за какво няма. И запомнете нулевата комисионна не означава липса на допълнителни разходи по сделка.

Google+ Comments