Съвети от успели личности

Много може да се научи от хора, които вече са успели в живота. Осъзнаването на техните съвети може да ни помогне да стигнем до собствения си успех по-бързо. Успелите личности, към които ще се обърнем днес за съвет, са минавали през много провали, преди да стигнат до заветната цел. Почерпете, доколкото ви е възможно, от техния опит – това със сигурност ще ви е от полза докато вървите напред. Важно е обаче да намерите модела на поведение, подходящ за вас самите по пътя към покоряване на бизнес върхове.

За Ричард Брансън пораженията никога не значат нещо лошо, от тях винаги има какво да се научи. Брансън използва неуспехите като платформи, нуждаещи се от подобрения, на които да стъпи, след като се погрижи за правилното им функциониране. Адаптивността към промени също е важен фактор за успех особено в наши дни, когато технологиите се развиват със светкавична скорост. Един отказ от подобрение, колкото и незначително да изглежда то сега, в дългосрочен план може да доведе до пълен крах на бизнеса. Затова и иновацията е много важна.

jkrПреди брандът “Хари Потър” да стане успешен, Джоан Роулинг е била изправена пред много откази творбата й да бъде публикувана. Според нея не можем да живеем живота си без да се проваляме, освен ако не го живеем толкова предпазливо, че все едно въобще не живеем. Последното би значило, че сме се провалили по принцип.

Марк Зукърбърг пък съветва да слушате себе си, независимо колко млади сте. Той е създал Facebook, когато е бил само на 19 години. Около него е имало по-възрастни хора, който не са вярвали в начинанието му, защото не са знаели как то изглежда в главата му и доколко може да се развие. Изводът е, че ако сам не повярваш в себе си, няма кой друг да го направи.

Google+ Comments