Трейдър

При последното ми ходено до банката за добавяне на средства към влога ми, банковият служител ме попита дали не желая да инвестирам в криптовалути. Бях изключително изненадан от въпроса и отговорих отрицателно. После обаче промених мнението си. Въвличайки се все повече в темата, установих, че всеки средно статистически човек може и трябва да се превърне в трейдър.

По една от статистките, с които разполагам, ние българите имаме над 100 милиарда лева от депозити. Това се равнява на финансовите приходи, които годишно генерира Албания например. Страхотна новина, но има и нещо негативно в нея – тези пари стоят и не носят нови постъпления след себе си. Особено пък сега, когато се заговори за инфлация и финансова криза и те постепенно започват да се влага в безумно високите цени за жилища.

Затова какво друго да направите, така че да запазите стойността на парите си и в същото време да не спомогнете за изкуственото надуване на жилищния балон? А пък и да запазите банките и стабилността в страната. Зная, че това не зависи от действията на един човек, но пък те бързо се събират. Затова решението е трейдинг – търговия с всякакви акции и дигитални валути.

Докато пазара за криптовалутите е по-несигурен и трудно предсказуем, то при акциите е малко по-различно. Ще дам пример, че ако за 10 години се инвестират 1000 долара за Apple като компания вместо в телефон, то след няколко години сумата ще е малко над 16 хиляди. По този начин спечелените средства ще покрият не само покупка на телефон, но и на автомобил или каквото друго решите.

Хубавото е, че тук не са необходими брокери и посредници с големи комисионни. Вече има множество платформи, които позволяват онлайн търговия на световно ниво. Предлагат се и курсове с основни познания, за да влезете в играта. Ще пробвате ли?

Google+ Comments