Всички могат да се поучат от ЕОС Сървисис България

Не е случайно, че сред обикновените хора, колекторските агенции се славят с по-лоша репутация. Да си го кажем – те са нещо като данъчните при бизнеса 🙂 Някои обаче, са по-добри от други, а аз като положително настроен човек днес смятам да ви говоря само за по-добрите.

collectЕОС Сървисис е компанията, която наехме (по препоръка на близък приятел) за около петстотин акаунта в нашата фирма, които така и не бяха закрити. В нашата фирма и с нашето работно време, просто нямаше кой да се заеме с тази работа – пък и нямаше да я свърши качествено. Не че не сме опитвали, преди да се натрупа тази солидна цифра от акаунти, която си е заплашителна – но постигахме нисък успех, вероятно поради липса на ноу-хау.

Както и да е, след среща с Тихомир Вълчев – един от управителите не EOS Matrix за България (компанията е част от международна група, предлагаща услуги в много държави), останахме впечатлени от примерите за успех, които ни бяха дадени, и планът за действие, който бе начертан – с реалистични и все пак добри крайни срокове и нива на успеваемост.

Няколко месеца по-късно бих казал, че съм още по-впечатлен от резултатите, и най-вече от процентът хора, върнали дълга си. Със сигурност дори да бях назначил двама души на работно време, които да изпълняват само тази дейност, постъпленията щяха да са много по-малко, а ние щяхме да сме много повече на загуба.  От ЕОС успяха да издирят всеки длъжник и да разговарят с него – дори само тази стъпка не е чак толкова лесна. Вероятно с по-крупните длъжници са договорили планове за изплащане – не знам. Факт е, че парите се събраха, а на телефонът ни не се обади никой от предишните ни клиенти с недоволство, че сме оставили тази дейност на трета фирма. Напротив, стар клиент, който дължеше пари, дойде лично в офиса и ни се издължи, като дори похвали телефонистката от EOS Сървисис, която била повече от мила.

Ето така обичам аз да правя бизнес 🙂

Google+ Comments