Защо да инвестирате в креативна реклама?

Рекламата често изглежда като дейност, в която влагате голямо количество ресурси без да знаете какъв ще е ефектът след това. На практика при рекламата всичко е въпрос на очаквания и няма сигурни неща.

Можете да се подсигурите обаче, ако заложите на кретивността и добри замисъл. Пример от последните няколко дни е видео реклама, реализирана от Новозеландската аеролиния Air New Zealand. Клипът, който са направили е дълъг за ТВ реклама, той е правен специално за онлайн разпространение и има всички нужни характеристики, за да стане вирусен. Ако вече не е, разбира се. За шест дни видеото е видяно от над 8 млн. души в youtube и има повече от 3 хил. коментара. Показателите са добри в това отношение.

Със сигурност изработката на подобен тип рекламно видео е скъпа. В него участват известни хора, но в центъра са феновете на “Властелинът на пръстените”. Зрителите се припознават именно с тях, което е гарант за успех. Те ще споделят видяното, ще го препращат на други свои приятели фенове и т.н. Освен това клипът е забавен и не бяга от тематиката на компанията. Формулата е перфектна.

Google+ Comments