Янко Янев решава проблемите със застрахователите

Застрахователните дружества често имат доста негативна слава сред обществото и това е причина много от хората да отбягват да застраховат движимото и недвижимото си имущество. Разбира се, това вярване сред обществото се дължи на поредица от случаи на ощетени хора.  Дружествата се възползват от не добрата осведоменост сред обществото в сферата на застрахователното право и печелят от порочни практики.  В такива моменти на помощ идват адвокат Янко Янев и екипът му.

Адвокат Янко Янев е роден през 1974-а година в град Хасково. Висшето си образование завършва в Югозападен университет „Неофит Рилски“, със специалност магистър по право. Задължителния си едногодишен стаж изкарва в София, а след това започва адвокатската си практика в известна столична кантора. Отново в София, няколко години по-късно, разкрива и собствената си кантора, като привлича в екипа си висококвалифицирани професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти.

През 2008-а година адвокат Янко Янев претърпява тежък пътен инцидент със сериозни гръбначни травми. Прогнозите за неговото пълно възстановяване не са обещаващи, а застрахователите започват да прилагат своя прочит на кодекса, за да могат да изплатят по-малка сума пари. След успешното му възстановяване и битка със застрахователите, адвокат Янко Янев приема присърце тази тема. Учредява фондация „За пострадалите“, която осигурява безплатна консултация на потърпевшите, а при нужда се свързва с професионалисти, които да съдействат и да защитят правата на пострадалите при производството за установяване на виновен, в неговата досъдебна и съдебна фаза.

До този момент адвокат Янко Янев и неговият екип са приключили успешно стотици дела. А проблемите произлизат от това, че много хора не са наясно с факта, че застрахователят е длъжен да заплати цялото лечение и всичко, което е свързано с него – рехабилитация, възстановяване и др, както и факта, че много от хората, пострадали при катастрофа, не са наясно с размера на дължащите им се обезщетения.

С разкриването на офиси на кантората на адвокат Янко Янев в градовете Пловдив и Велико Търново, услугите, които предоставя, стават все по-близки до хора в различни краища на страната. А оттам и компетентната помощ при опит за злоупотреба.

А съветът към всички, които се сблъскват с подобна материя, от която няма как да имат  идеални познания, е да се обърнат за помощ към професионалистите.

Google+ Comments