Мисия автомобил

Автомобилът се е превърнал в много важна част от ежедневието ни. За едни тя е неоходимост, а за други е удобство. При всички положения обаче, почти всяко домакинство притежава поне един автомобил.

Когато човек реши да купува кола е добре да анализирате нуждите и целта, за които ще го използва. Това например вклюва, колко пътници ще се возят в автомобила, така по-лесно може да решите колко голям да бъде той и с колко врати да бъде. Също така е важно и дали сте начинаещ шофьор, защото в такъв случай най-удачно би било да се закупи втора ръка, за по-малко пари, защото все пак, драскотините са неизбежни. Много  важно също така е да се знае за какво ще се използва автомобила, тоест за какъв път и за какви разстояния. По този начин ще си помогнете в избора на какво гориво да е вашият автомобил и с каква мощност да бъде, колко високо проходим да бъде. Много е важно също и да определите бюджета, с който разполагате, да прецените, колко може да отделите месечно за автомобил. Сега идва дилемата, кое е п-добре, нов или употебяван автомобил. Разбира се при новия месечната така ще бъде доста по-висока, но пък през годините поддръжката ще бъде минимална, докато при употребявания ще е тъкмо обратното. Когато си изготвите план по този начин, закупуването на автомобил би било детска игра. Лично според мен за да се закупи добър автомобил за семейството, дори и да е употребяван, в повечет случаи се прибягва към финансиране чрез кредит, ако ще се изплаща, нека поне да има за какво, както се казва “Ако ще е гарга, да е рошава”. Лизинга за нов автомобил е на равни вноски и това би помогнало едно семейство да си изготви месечния бюджет и да успява да задели нужната сума.

Все пак всичко зависи от нуждите на човек. Чрез съставянето на този план бихте били много по-спокойни и бихте решили много по-лесно какъв автомобил бихте искали да притежавате.

Google+ Comments